Как да интегрирате онлайн магазин с магазин с физически адрес?

Автор -

Търговците, които притежават физически магазин и го управляват успоредно с онлайн бизнеса си, могат да се възползват и да привлекат онлайн клиентите да посетят адреса на физическия магазин и обратното. Причината за това е, че има определени ползи, от които можете да се възпозлвате,. Какви точно са те?

Възможности за крос продажби

Когато един търговец има два физически магазина, той се възползва от по-ефективен маркетинг, повече продажби и повече влияние на пазара. Същото важи и за търговецът, който има физически магазин и онлайн магазин:

  • Когато клиентът направи онлайн поръчка и си вземе продуктите на ръка от физически адрес, търговецът може да спести от доставка, опаковане и да направи допълнителни продажби на място.
  • Ефективност. Служителите на физическия онлайн магазин мога да обработват онлайн поръчки, когато нямат посетители на място. Така тяхната работа става по-ефективна.
  • Маркетингово предимство. Една рекламна кампания, може да рекламира както онлайн магазинът, така и физическия магазин.

Въпросът е как да се възпозлвате от тези предимства?

Изработка на wordpress онлайн магазин

Предлагайте вземане на поръчки на място

Най-очевидният начин да привлечете онлайн клиенти във физическия ви магазин е да им предложите да си резервират продукта онлайн и да го вземат лично. Клиентите харесват тази опция, защото могат да вземат поръчания продукт още в същия ден, в който са го поискали без да се налага да чакат куриер.

Някои от търговците, които използват услугите за изработка на онлайн магазин на RAZ.bg, притежават и физически магазини. Те използват възможността и предлагат на клиентите си опцията „вземане на място“. Ако и вие имате физически онлайн магазин и планирате да отворите онлайн, е препоръчително да използвате wordpress платформа за онлайн магазини и да предлагате на всеки клиент да вземе поръчката си на място, преди да е избрал доставка с куриер и наложен платеж. В RAZ.bg ще имате възможност да предложите  тези варианти на клиента преди да завърши поръчката си. Така ще сте сигурни, че потребителят е наясно с възможността.

Можете да си поръчате продукт и да го вземе на място от www.coffero.com, които ползват услугите на RAZ.bg