4 теми за блога на онлайн магазина през юни 2016

През юни 2016 отново ви дебнат скрити възможности за съдържание, което ще има потенциала да продава във вашия онлайн магазин. Затова подготвихме списък с идеи за теми, върху които да пишете това лято. Целта на тези теми е да привлекат и да занимават потребителите. Като им дадете нещо със стойност за тях, те ще бъдат склонни да станат ваши клиенти.

1. Денят на детето

Родителите обичат да правят децата щастливи. Затова първи юни е важна дата за онлайн търговците. Ако сте предприемчив, ще намерите да предложите на клиентите, които имат деца, да ги зарадват чрез поръчка от онлайн магазина ви. За целта можете да правите подаръци при поръчки с определена стойност или да предлагате специални детски подаръци. Всичко зависи от тематиката на вашия онлайн магазин. За целта можете да подготвите блог публикация с идеи за детски подаръци, които вие продавате. Или просто да анонсирате съответната промоция, която сте планирали за Деня на детето.

2. Денят на бащата

Денят на бащата е поредният американски повод, който с всяка година набира все повече желаещи да го отбелязват и у нас. Този ден се отбелязва от 1972 година и винаги се пада през третата неделя на юни, т.е. тази година датата е 19 юни. Този повод е добре да бъде използван по-умерено и да разкажете на потребителите си за него, отколкото директно да ги приканвате да пазаруват за него.

3. Летни идеи

Отново можете да рециклирате любимата тема на онлайн потребителите и да напишете блог публикация на тема „Как да…?“. Ще дадем няколко предложения на сляпо, но в зависимост от спецификата на вашия магазин, можете да ги модифицирате по своему. Например ако имате онлайн магазин за цветя и градински принадлежности, можете да разкаже на клиентите си как да поддържат цветовете на розите си или някакъв друг тип цветя. Ако продавате мебели, можете да разкажете как се прави хамак и т.н.

4. Олимпийски игри

През август Олимпийските игри ще бъдат най-гледаното съдържание по теелвизията, най-обсъжданото събитие и най-търсената тема. Вече посветихме цяла публикация на това как покрай Олимпийските игри можете да генерирате повече продажби и да привлечете нови клиенти. Можете да стартирате с писането на блог постове още от юни.