Безплатни снимки за вашия онлайн магазин

Автор -

В една скорошна публикация ви запознахме със значението, което има визуалният маркетинг за онлайн бизнеса.. Не всеки начинаещ търговец, обаче, разполага с бюджет за закупуване на изображения. За тази цел съществуват уебсайтове с безплатни сток изображения, които може да се използват за търговски цели. Запознайте се със селекцията от 5 безплатни уебсайта, които можете да използвате като източник за визуално съдържание във вашия онлайн магазин.

 

Онлайн магазини

Pixabay

Pixabay е уебсайт за високо качествени снимки за свободно сваляне. Всички изображения могат да се използват, променят и разпространяват за търговски цели без да искате разрешение. Можете да търсите изображения по ключова дума, дата на качване, фотограф и други показатели. Не е нужна регистрация, за да сваляте файлове.

Freeimages

Freeimages разполага с над 400 000 сток снимки, правени от над 30 000 фотографи. Потребителите могат да търсят изображения в разнообразни категории като резолюция, фотограф, страна и др. Freeimages е част от Getty Images. Необходима е регистрация, за да можете да сваляте файлове.

Unsplash

Unsplash предоставя по 10 безплатни и качествени снимки на всеки 10 дни. В архивът има стотици снимки. Всички изображения се разпространяват безплатно и могат да бъдат използвани за търговски цели, без да е нужно да търсите разрешение. Unplash е проект на дизайн агенцията Crew.

New Old Stock

В New Old Stock можете да намерите винтидж снимки без ограничение за сваляне. Сайтът представлява една много интересна колекция от изображения с историческо значение. Ако вашият онлайн магазин продава антики или други винтидж продукти, New Old Stock е с потенциала да се превърне в новия ви любим уебсайт.

IM Free

Сайтът IM Free е своеобразна колекция от безплатни изображения за търговски цели. Тематичните изображения, които предлага сайтът са в категориите Бизнес, Хора, Технологии, Храни и напитки, Предмети, Околна среда. Като бонус към висококачествените снимки има и безплатни темплейти и икони. 

Имайте предвид, че е добре да проверявате за всеки случай условията за ползване на всяко изображение, което сваляте. Някои от сайтовете е възможно да предлагат и платени изображения в страниците на безплатните снимки, така че обръщайте внимание на тези дребни детайли. Специалистите от RAZ.bg винаги са на разположение за консултация, ако се колебаете какъв тип изображения могат да представят онлайн магазина ви по най-добрия начин.

Ако се интересувате от други източници на безплатни изорбажения, можете да разгледате и публикацията от блога на Canva, която съдържа още препратки към сайтове с безплатни картинки.

__

Raz.bg може да предостави и фотографски услуги – продуктова фотография или имиджови снимки.  Свържете се с екипа за повече информация.