Какво ще търси българският потребител през 2015 г.?

Автор -

Търговията в интернет непрекъснато се развива, а пазарните пластове не спират да се разместват. Това се дължи на бързата смяна на тенденциите и на търсенето от потребителите. Затова ако възнамерявате да започнете бизнес с онлайн магазин, е добре внимателно да наблюдавате потребителските нужди и когато регистрирате начеващ интерес към определен продукт да се замислите дали не е подходящ момент да започнете да го продавате вие.

Лесно можете да потърсите идеи за такива продукти, използвайки функцията Google Trends. Чрез нея извадихме три нарастващи тенденции в онлайн търсенето, които са с потенциала да генерират продажби във вашия онлайн магазин.

Тенденции онлайн търсене 2015

  1. Външни батерии за смартфони

    Данните на Google сочат, че през последната една година е скочила тенденцията да се търсят онлайн външни батерии за смартфони. Мобилните устройства непрекъснато завладяват света и това търсене на опции за резервно захранване е съвсем естествен следствие от ползването им. Конкуренцията в този сегмент е изключително ниска, защото всички играчи в интернет предлагат външни батерии като поддържащ продукт в магазините си, които са с много по-широк таргет. Това прави моментът изключително благоприятен за търговците, които са готови да стартират нишов онлайн магазин, който да отговаря само на нуждите на този конкретен дял от потребителите,  търсещи външна батерия за телефона или таблета си. RAZ.bg е създаден, за да направи старта на едно такова начинание бързо и лесно.

Тенденции търсене на външни батерии

  1. Палео храни

    Една от нарастващите тенденции в последно време е темата за палео диетите. Палео диетите представляват списъци с позволени и забранени храни, които се тиражират в различни сайтове за здравословно хранене, но към момента все още няма търговец, който да предлага списъците от тези храни на едно място. Едно простичко търсене в Google показва, че материалите за палео храни и диети не спират да се четат, но все още никой не е комерсиализирал това търсене. Имате избор сами да определите какви палео храни да предлагате – месо, зеленчуци, плодове, ядки или всяко от изброените. Таргетът на това търсене е ясен и без маркетингово изследване – жените. Стартирането на онлайн магазин с ясен таргет и блестяща идея е с по-голям потенциал за печалба и от най-бюджетните рекламни кампании. Затова всичко, което ви дели от реализирането на такъв бизнес е само едно обаждане на 0893 619587 .

Тенденции търсене палео храни

  1. Обувки за прохождане

Бебешките стоки винаги са се радвали на добро търсене в онлайн пространството, но в последно време се наблюдава търсенето на една конкретна ниша от сегмента – обувки за прохождане. Това обикновено за бебешки обувки, които представляват дизайнерско решение, предназначено за бебета, които прохождат. Родителите винаги искат най-доброто за децата си, така че ако детето им започва да прохожда, то на теория те със сигурност биха избрали специални обувки за прохождане пред просто „обувки“ . На практиката Google Trends потвърждава това, защото излиза, че бебешките обувки за прохождане са с нарастваща тенденция в онлайн търсенето. Това означава, че възможността да изградите успешен интернет магазин с продажбата на този нишов продукт е повече от надеждна.

Тенденции търсене обувки за прохождане

Тези три потенциални идеи за онлайн магазин се базират върху резултатите на Google Trends за България и са само малка част от многото възможности в онлайн предприемачеството. Ако вашите идеи са да осъществявате търговия с клиенти от чужбина, RAZ.bg може да ви консултира за спецификите на пазара и да ви даде най-добрия съвет. Прочетете повече и за тенденциите в онлайн пазаруването в Европа.