5 теми за блога на вашия собствен онлайн магазин

Един от най-добрите начини вашият собствен онлайн магазин да се класира на добра позиция в резултатите от търсене на Google е поддържането на блог.

Блог платформите са лесни за управление и дружелюбни, но онлайн търговците понякога изпитват трудности с избора на теми, за които да пишат. В такива ситуации можете да се възползвате от следните 5 идеи, които със сигурност ще привлекат вниманието на Goggle и ще заинтересуват читателите на блога.

1. Как да…

Тези теми обикновено включват инструкции, примери и съвети за това как да се използва един продукт. Те са обяснени стъпка по стъпка, за да са максимално разбираеми и ясни. Този тип постове са популярни в Google, защото те предоставят оригинална информация на търсачката – а оригиналното съдържание е ключов фактор за доброто класиране на сайтовете в търсещите машини.

 

Собствен онлайн магазин

 

2. Ревюта на продукти

Ревютата са изключително популярни текстове сред потребителите, защото дават на потенциалните клиенти задълбочена информация за продукта, който смятат да закупят. Един пост с такъв характер трябва да съдържа следната информация:

  • кратко описание на продукта;
  • описание на процеса на тестване на продукта;
  • плюсове и минуси на продукта;

Препоръчително е да бъдете безпристрастни и обективни при правенето на ревю, а при наличие на време и ресурси можете да публикувате и видео съдържание. В YouTube е пълно с канали, които публикуват точно такива видеа, така че винаги можете да почерпите опит и от чужд пример.

3. Списъци

Постовете, които съдържат определен списък с класифицирано съдържание са любими на блог читателите, защото тези текстове обикновено са кратки, лесни за извличане на информация и съдържат съвети,които потребителят може да използва веднага. Дори настоящият пост, който четете спада към тази категория.

4. Представете клиентите си в блога

Представете лоялните си клиенти и начинът, по който използват продуктите, които са закупили от вашия онлайн магазин в специален блог пост. Така давате на потенциалните си купувачи гаранция от трета страна за качеството на продукта. Не на последно място по този начин давате повод на лоялните ви клиенти да споделят поста със своите роднини, приятели и да получите по-голяма публика. Можете да представяте клиентите си чрез интервю или видео демонстрация.

5. Актуална новина

В случай, че свържете актуална новина с тематиката на продуктите, които предлагате, то няма нищо лошо да напишете блог пост за това. По този начин ангажирате вниманието на клиентите си и ще ги накара да се завръщат в блога.

По възможност е добре темите да се редуват. Така ще създадете ритъм и ще задържите вниманието на вашите потребители по-дълго време. На практика чрез тези 5 теми може да напишете стотици блог постове / статии и да сте винаги интересни не само за „машините“, но и за хората, които всъщност четат това.

* Всеки клиент, който си поръча готов магазин от RAZ.bg и иска да пише блог може да разчита на конкретни идеи от нашия екип. Имаме богат опит и ще се радваме да го споделим с вас.