Как да разберем дали онлайн магазина има проблеми със скоростта на зареждане?

Много пъти сме говорили за факторите, които влияят върху начина, по който се справя с продажбите един онлайн магазин. Но сякаш търговците подценяват фактора скорост на зареждане. Затова днес ще обърнем внимание на това как да разберем дали онлайн магазинът ни има проблеми със скоростта. За тази цел има инструменти, чрез които можете да получите конкретни данни, отнасящи се до скоростта, с която се зареждат страниците във вашия онлайн магазин.

Такъв инструмент е GTmetrix. След въвеждане на адреса на вашия онлайн магазин, в рамките на минута получавате обратна връзка за скоростта. За ваше улеснение можете да се ориентирате дали магазинът ви се справя добре по цветовете, в които се появяват данните за изпълнението. Спазена е класиката – зелено означава „добре“, а червеното сигнализира за проблем.

speed-test-spoluka

 

Примерна проверка на скоростта на зареждане направихме с онлайн магазин, който използва платформата за продажби на RAZ.bg – www.magazinchetospoluka.com. Както виждате по-горе ^ данните показват добра скорост на зареждане, което означава, че онлайн магазинът спазва стандарта за зареждане на страниците.

Как да тествам скоростта на моя онлайн магазин?

Посетете GTmetrix и въведете името на вашия сайт. Изчакайте резултатите. Ако резултатите покажат, че имате проблем със скоростта на зареждане на вашия онлайн магазин, значи е нужно да предприемете стъпки към разрешаването на този проблем. Можете да се обърнете към платформата, която ви обслужва или да се поинтересувате от алтернативни платформи, които биха ви гарантирали безупречна скорост на зареждане на магазина.

Ако желаете да се консултирате с нас относно това как можете да подобрите работата на вашия онлайн магазин, можете да свържете с нас от контактите в сайта или като пишете коментар под статията.