Блогът е важен за комуникацията с клиентите на онлайн магазина

Едно от нещата, в които ни се налага да убеждаваме търговците, които използват платформата на RAZ.bg за своя онлайн магазин, е комуникирането през блога на магазина. Затова решихме да обърнем повече внимание на тази тема и да ви разкажем по какъв начин активната комуникация през блога се отразява на маркетинга на бизнеса ви.

Ако си мислите, че фейбсук страницата на онлайн магазина ви служи като блог, ще бъдете в грешка. Фейсбук страницата може да ви помогне като допълнителен канал, от който да споделяте съдържанието в блога ви. Но не може да го замести.
Основи на блогването

Блогът е специално място в сайта на вашия онлайн магазин, където регулярно се публикуват неща, свързани с това, с което се занимавате. Платформата на RAZ.bg съдържа блог компонент, така че добавянето му се случва само с един клик – стига да заявите, че искате да поддържате блог в магазина.

Отваряне на онлайн магазин

Говорили сме много за съдържанието, което върви при блоговете:

Какво съдържа блог публикация в онлайн магазин?

Писане на блог публикация

Един блог пост се пише с добро заглавие, тема, която е интересна за читателите и изображения, които илюстрират предмета на текста.

Не се нужни техническа знания

Няма нужда да се тревожите за техническите проблеми около добавянето на блог в онлайн магазина ви. Това се случва бързо и единственото, което е нужно е да заявите желанието си, че искате блог.

Така че абсолютно можете да зачеркнете следните въпроси:

  • Как да добавя блог в онлайн магазина?
  • Трябва ли ми помощ от програмист?
  • Хората ще четат ли статиите?
  • Колко ще струва блога?

Единственият въпрос, който трябва да обмислите е дали ще имате време да пишете неща за блога или ще разчитате на помощта на близък, приятел или на служител.

Идеята на платформата на RAZ.bg е след отваряне на онлайн магазин, да не мислите за технически въпроси, а да се съсредоточите единствено върху ефективната комуникация с клиентите и да подобрявате резултатите си.

/изображение: http://joethegoatfarmer.com/