Видео в продуктовите страници на онлайн магазина – защо е нужно?

Автор -

Интегрирането на социалните профили като страница във фейсбук, ютуб канал, инстаграм профил и т.н. би могло да да увеличи продажбите на онлайн магазина ви. Една от функциите, които платформата за онлайн магазин на RAZ.bg е предвидила за тази цел е видеото в продуктовите страници. Можете да представите всеки продукт с видео презентация и по този начин да интегрирате вашия ютуб канал с онлайн магазина си.

За какъв тип продукти е препоръчително да правите видео представяне?

  • авторски арт продукти. Оригиналните продукти като картини, сувенири, бижута, прибори и т.н. могат да се продават по-добре, когато са придружени с видео представяне. По този начин клиентът вижда

  • всякавки продукти, които се носят – дрехи, обувки, аксесоари. Ако имате време и възможности, можете да представите продуктите си по най-различни начини, носени от различни модели в различни съчетания. Тук наистина можете да правите всички, което ви хрумне или вдъхнови.

  • техника. Ако продавате технологични продукти, то видео ревютата са вашата златна мина. Популярността на блоговете с видео ревюта за смартфони, таблети, лаптопи и т.н. непрекъснато расте и вие можете да се възползвате от това, като итнегрирате видео ревюта за технологични продукти. Ако имате самочувствието и времето, можете сами да правите ревютата или да сключите партньорство с вече съществуващ блогър и да използвате неговите ревюта като видео материал за продутковите страници.
  • напитки, био храни, добавки и т.н. Ако продавате такъв тип продукти, то също ще имате богат арсенал от съдържание за заснемане. Рецепти, инфомративни видеа за приготвянето на различни продукти и т.н. могат да бъдат представени като видео съдържание към всяка продуктова страница.

Когато се спрете на стратегията, която да използвате за видео съдържанието в продуктовите страници на вашия онлайн магазин, трябва да предминете през няколко стъпки, за да я вкарате в сила.

1.  Запишете си първите 5 идеи за видео, което да заснемете.

2. Опишете сценария на видеото, времетраенето.

3. Преминете към продукцията. Запишете видеото със смартфон, камера или каквато техника имате за целта.

4. Монтирайте видеото. Изрежете ненужните моменти и го направете да изглежда по-ясно и изпипапно с помощта на софтуер за редактиране на видео.

5. Публикувайте го във вашия ютуб канал и след това сложете линка в сътоветната продуктовата страница на онлайн магазина.

Когато преминете през тези стъпки, то вече сте готови с прилагането на вашата стратегия за интеграция на видео маркетинг в бизнеса ви.