Как да правите добри снимки на продукти със смартфон?

Автор -

Добрата продуктова фотография е един от малките детайли с голямо значение за всички онлайн магазини. Постигането на добри резултати в продуктовата фотография е по-лека задача отколкото изглежда. Не винаги е нужен скъп фотоапарат и фотограф, който да се грижи за това. Нужни са ви само няколко съвета, които ще споделим с вас и смартфон с добра камера.

Онлайн магазини и снимки със смартфон

Защо смартфон?

Тъй като не всеки разполага с професионален фотоапарат, смартфонът би бил подходящ резервен вариант, заради това, че е в пъти по-достъпен и дори ще ви спести време, защото можете да снимате и да редактирате снимки на момента, без да сменяте устройството.

За заснемането е препоръчително да ползвате трипод с цел максимално качество на изображението –това ще предотврати ефекта от клатене на камерата. Друго нещо, за което трябва да се погрижите е светлината. Снимайте близо до прозорец или друг източник на светлина. Избягвайте да увеличавате изображението на камерата, защото това също намаля качеството. За фон можете да използвате сива или черна повърхност.

Онлайн  магазини

Фото редакция

След като направите нужните снимки на продуктите си, можете да започнете да ги редактирате. Тъй като е невъзможно всички снимки на продуктите да са идеални, подберете за редактиране само най-добрите изображения. Какво точно се очаква да коригирате в редакцията на изображенията? Ако светлината не е била достатъчно, например, можете да увеличите яркостта на снимката. За тази цел можете да използвате приложението Snapseed – безплатно е за iOS и Android. В случай, че фонът не е идеален – имате възможността да го отрежете с crop функцията. Цветовете също е възможно да подлежат на редакция.

Споделяне на изображенията

След като сте готови със заснемането и обработката на снимките, можете да ги качите в продуктовите страници на онлайн магазина и да ги споделите в Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest и други социални мрежи, които ползвате. Важно е да не забравяте, че клиентите ви очакват да получат продукта в състоянието, в което го виждат на снимките. Затова не прекалявайте с филтрите и ефектите, когато обработвате снимките, които сте направили с мобилния си телефон.

Безплатни снимки за вашия онлайн магазин.