Как мобилното търсене влияе на онлайн магазина?

Автор -

Смартфоните и таблетите променят изцяло начинът, по който онлайн потребителите търсят продукти в интернет и правят покупка.

С това традиционната употреба на компютъра се превръща в отживелица, а тенденциите за ползване на търсачките бързо се променят. Вече няколко източника от Google, включително и ръководителя на отдел Webspam Мат Кътс, посочват, че мобилното търсене в търсещата машина може да доминира над търсенето от настолен компютър до края на 2014 г. Едва ли от компанията ще публикуват официална статистика по въпроса, но твърдението на източниците звучи съвсем логично.

Онлайн магазини RAZ.bg

Доклад на comScore от май 2014 г. сочи, че 53 % от времето, прекарано от потребителите в интернет е през смартфони и таблети. Потребителите на мобилни устройства са склонни да използват джаджите си, за да сравняват цени по време на шопинг и за да търсят адресите на местни фирми. Според Google 80% от собствениците на смартфони се информират преди да направят покупка през смартфоните си, а 94% ги ползват, за да търсят информация за определен адрес.

Мобилното търсене и онлайн магазините

Мобилното търсене става все по-удобно за потребителите, затова е необходимо онлайн търговците да насочат усилията си към подобряването на мобилния си облик. Отзивчивият дизайн е функционалността, която е нужна на един онлайн магазин, за да представя съдържанието правилно, независимо от размера на потребителския екран. Платформата Raz.bg изработва онлайн магазини, които са съобразени с доминирането на мобилното търсене. По този начин търговците, които ползват услугите на РАЗ предлагат оптималните мобилни функционалности на клиентите си. Това увеличава потенциала за продажби.

Подобряването на мобилното потребителско преживяване в онлайн магазина е от съществено значение, дори за онези търговци, които не смятат мобилните услуги за свой приоритет. Според данните в проучване на Digital.com, ако нямате планове да подобрите мобилната функционалност на вашия сайт, рискувате да загубите потенциални клиенти.

Можете да избегнете тази неприятна ситуация с RAZ.bg, защото платформата предлага онлайн магазини с responsive ( сгъваем ) дизайн, който позволява пазаруването от таблети, смарт телефони и други мобилни устройства с броузър.

По темата можете да се консултирате с нашите специалисти на info@raz.bg