SEO: Кратко обяснение защо е важно за вашия онлайн магазин

SEO звучи като мистично изкуство за новите в онлайн търговията, които току що са се заели с отваряне на онлайн магазин, но това е временно. Всеки път, когато онлайн потребител търси нещо в Google, милиони страници се борят за първото място. Само 10 са късметлиите, които се появяват на първата страница с резултати. Как търсачките определят кои да са първите 10? Това зависи от SEO-то.
Ето защо е важно да се грижите за тази част от бизнеса – SEO оптимизация. Има установени практики, които могат да бъдат следвани от всеки, т.е. не ви е нужно специално образование, за да се грижите за доброто SEO изпълнение на магазина ви.

Повече за тези практики можете да прочетете тук:

SEO за онлайн магазин: Как работи Google ?

SEO съвети: Как да оптимизирате URL-адресите в онлайн магазина?

Ключови думи за SEO оптимизация на онлайн магазин

SEO препоръки за текстове в онлайн магазин

Следвайки тези праткики, целите които ще постигнете са:

SEO релевантност

Отваряне онлайн магазин

Релевантността отговаря за това колко подходяща е уеб страницата на заявката, която е въведена в полето за търсене. Тя е свързана с използваната ключова дума. Потребителят използва определена ключова, за да намери, например, спортни обувки. Това означава, че вие като търговец трябва да използвате същата ключова дума оптимално в страниците на онлайн магазина си, за да се класирате добре пред съответния потребител.

Друг пример: ако вие търсите в Google по ключова дума „добър смартфон“, алгоритмите на гугъл ще ви предоставят страници, които предлагат добри смартфони. Затова е важно да вашето съдържание да съдържа ключовите думи, които ще изпозлват вашите бъдещи клиенти, за да открият това, което вие продавате.

Следващото ниво на оптимизация е да помислите не само за текстово съдържание, а за видео съдържание, инфографики и друг тип формати. Можете да разчитате на още идеи от блога на Raz.bg за това как да внесете разнообразие в съдържанието на онлайн магазина ви и сътоветно да оптимизрате класирането си в Google:

Видеоклиповете, които привличат онлайн клиентите

/изображение: http://joethegoatfarmer.com/