Как да пишем имейли за повече интернет продажби?

Автор -

Ако искате да убедите повече хора да посетят интернет магазина ви чрез имейлите, които получават от вас, трябва да спрете да им казвате какво трябва да направят и да започнете да им показвате какво искат да направят. Убеждаващите послания, написани в първо лице са по-ефективни и с по-голям потенциал да ви донесат посещения в сравнение с посланията, написани във второ лице. Това се дължи на факта, че хората реагират по-позитивно, когато контролът е в техните ръце.

Съвети за писане на имейли в онлайн магазин Концепцията на това поведение е много проста и хитрите търговци умело я използват. Тактиката с писането на послания в първо лице е най-подходяща за прилагане в имейлите до клиентите ви. Например, ако изпращате бюлетин с празнични предложения на специални цени, трябва да използвате фразата, която потребителят ще използва, а тя в този случай би звучала така:

[button url=“https://www.raz.bg/“ target=“_blank“ style=“blue“ size=“medium“]Искам да разгледам предложенията[/button] или [button url=“https://www.raz.bg/“ target=“_blank“ style=“blue“ size=“medium“]Желая да получа код с отстъпка[/button]

вместо

[button url=“https://www.raz.bg/“ target=“_blank“ style=“blue“ size=“medium“]Искате да разгледате предложенията[/button] и [button url=“https://www.raz.bg/“ target=“_blank“ style=“blue“ size=“medium“]Желаете да получите отстъпка[/button]

Защо писането от първо лице въздейства повече върху потребителите?

Най-голямата разлика между пазаруването от онлайн магазин и пазаруването от физически магазин се изразява в липсата на личен контакт. Присъствието на продавач, който умее да убеждава и реалния допир до продукта са едни от малкото недостатъци на онлайн магазините спрямо търговските обекти с физически адрес. Този недостатък, обаче, се преодолява с помощта на посланията от първо лице – те помагат на посетителите да свържат желанието си да притежават определен продукт с емоциите си.

Майкъл Агард, който е основател на фирма за изследване на потребителското поведение, прави няколко теста, които доказват теорията му, че бутоните, които съдържат послания от първо лице (например: „Искам да поръчам лаптоп“ вместо „Поръчай лаптоп“) повишават продажбите, покачва се коефициента на регистрация от потребители, а в определени случаи този ръст надвишава дори 90%. Много често тази разлика е предизвикана от промяната на само една дума. Това, което е важно да запомните, че тази тенденция важи само за писането на имейли до потребителите. При писането на маркетингови текстове (слоган на бранда или слоган за мини кампания) важат други правила, свързани с изпозлването на второ лице и привличането на вниманието.