Нужен ли ми е онлайн магазин, ако вече продавам във фейсбук?

Социална мрежа като фейсбук може да доведе нови клиенти на един онлайн магазин, но трудно ще донесе добри печалби на малък бизнес, съсредоточен само там.

Главната причина за това е, че привличането на потребителското внимание става най-трудно в социалните мрежи. Само редовното публикуване на качествено съдържание не е достатъчно, за да продавате. Рано или късно ще се сблъсквате със следния нетрадиционен случай на параграф 22:

За да виждат потребителите съдържанието на вашия магазин, те трябва да влизат във вашата фейсбук страница. За да влизат потребителите във вашата фейсбук страница, те трябва да виждат нейното съдържание.

 

Изработка на електронен магазин

 

Решението на тази ситуация е платената фейсбук реклама, но при малък бизнес не е релевантно да се разчита само на това. Фейсбук със сигурност е предпочитан канал за продажби, но тази стъпка предстои едва след изработката на онлайн магазин.

Представете си, че току-що сте попаднали на добра оферта за нови маратонки във фейсбук. Искате тези маратонки и сте готови да ги поръчате, но единственият начин да го направите е да уточните въпроса кой, кога и как с администратора на фейсбук страницата. Сега си представете, че под офертата има кратък линк, който води към сайта на магазина, където попълвате бързо и лесно бланка с данните за плащане и доставка. Вторият вариант със сигурност ще ви се стори по-удобен. Причината е, че сайт на електронен магазин изглежда по-сериозно и по-представително от фейсбук страница с нечии оферти.

Най-доброто решение е да започнете продавате през фейсбук след като вече имате сайт с електронен магазин. Лесно ще можете да персонализирате fb-страницата си според имиджа на магазина. Възможно е да предложите различни опции на вашите клиенти: да завършват поръчките си в сайта на магазина или да ги приключват във Фейсбук без да се налага да излизат от мрежата. Ако се колебаете и си задавате въпроса как точно да интегрирате вашия онлайн магазин във фейсбук, специалистите от RAZ.bg ще ви дадат правилната насока и ще ви помогнат да го направите съобразено с най-добрите практики. Още причини защо ви е нужен сайт с онлайн магазин.