Онлайн продажби през смартфони и таблети

Таблетите и смартфоните са идеални устройства за пазарувaне в интернет. Популярността им в световен мащаб расте постоянно, а това кара много електронни търговци да влaгат средства за мобилни версии на техните онлайн магазини. Като всяка инвестиция мобилният маркетинг също носи своя риск, но можете да забравите за този проблем, ако вашият електронен магазин е от RAZ.bg.

Електронните магазини на RAZ.bg са с дизайн, който Ви позволява да продавате през компютър, смартфон и таблет. Статистиките сочат, че онлайн поръчките се завършват най-често от персонален компютър/лаптоп.

По-интересен е въпросът откъде започват. Според изследванията на Google и IPSOS върху поведението на интернет потребителите спрямо различни устройства, голям процент от онлайн активностите с покупки започват от таблет или смартфон, но се завършват през компютър.

Онлайн магазин от смартфон и таблет

Много хора гледат телевизия и едновременно с това ползват друго мобилно устройство с интернет. Щом зрителят се впечатли от нещо, видяно по телевизията, е съвсем вероятно да потърси този предмет в интернет с най-близката до него джаджа – съответно – смартфон или таблет. Ако той намери въпросното нещо във вашия онлайн магазин, шансът да го закупи е много голям. Когато намери търсения продукт, клиентът най-вероятно ще завърщи поръчката си през своя лаптоп. Това не означава, че мобилните устройства са за подценяване, а точно обратното. Те са чудесен инструмент за взаимодействие с вашите клиенти, независимо от моментното им местоположение.

Защо се нуждаете от мобилна версия на вашия онлайн магазин?

Мобилните версии на онлайн магазините са интересни, иновативни и любопитни за потребителите. Имат висока степен на интерактивност, а това работи добре за търговците, защото електронните им магазини ще имат модерен и прогресивен имидж. Предвид факта, че малко онлайн магазини в момента продават през мобилни устройства, RAZ.bg ви дава гарантирано предимство в това отношение, което няма да ви струва допълнителни такси. Вашите клиенти ще могат да пазаруват и от компютъра вкъщи, и докато са навън в движение, пътуват или са попаднали в поредното задръстване на магистралата по време на празниците.