Ползите от поддържането на блог към онлайн магазин

За много начинаещи онлайн предприемачи не е ясно на какво се дължи динамичното разрастване на блогосферата.

Все повече компании започват да поддържат свой фирмен блог и един от най-често задаваните въпроси, свързани с това явление е каква е цялата полза. В случая с електронната търговия ползите са три и е препоръчително да започнете да се възползвате от тях веднага след като сте си поръчали изработка на онлайн магазин.

 

Изработка на онлайн магазин

 

  1. SEO оптимизация: поддържането на фирмен блог има позитивен ефект върху класирането на сайтовете в търсачките, но трябва да се отбележи, че блогът няма да изстреля уебсайта на 1-ва позиция. Причината, заради която блоговете оказват влияние върху класирането е, че търсачките обичат съдържанието – релевантното и добре написано съдържание.
  2. Ефективен онлайн маркетинг: използването на сайтове на социални медии става все по-популярно. Чрез създаването на блог и споделянето на съдържанието му в тези медии давате достъп до информация на потребители, които са заинтересовани от него. Статиите, които са интересни, уникални и полезни имат потенциала да бъдат споделяни масово от потребителите и да достигнат до хиляди читатели. С подходящо съдържание поддържането на блог може да се превърне в най-ефективната форма на онлайн маркетинг.
  3. Експертност и доверие: хората четат блогове заради ценната информация, която те им предлагат. Ако сте добре подготвени по определена тема и можете да покажете знанията си в блога, то ще създадете впечатление за експерт в областта. Това ще се отрази добре за имиджа на онлайн магазина ви и ще печелите доверието на потенциалните си клиенти преди дори да са направили поръчка.

 

Възможно е да отнеме месеци и дори години, за да си създадете собствена читателска база. Затова е важно да не допускате често срещаната грешка да се отказвате от поддържането на блога след четвъртия месец. Това, което важи за бизнеса се отнася и за блога: трябва да имате търпение, за да видите резултатите от усилията, които полагате. След като 25% от бизнеса в електронната търговия използва блога като маркетинг иснтрумент, защо да не го направите и вие?

С онлайн магазините на RAZ.bg  можете да се възползвате безплатно от тази възможност още сега!