Списъците – топ оръжие за статиите в онлайн магазина ви

Статия, представена под формата на списък е един от най-харесваните типове съдържание. Потребителите кликат и четат този тип материали, защото са лесни за разбиране и в същото време ангажира интереса им. Към момента списъците печелят битката за кликове с дългите и по-задълбочени материали.

Защо списъци?

Като предлагате списъци на потребителите си, вие всъщност комуникирате с тях по начинът, по който те предпочитат да обработват информацията. Хората обичат да четат информацията като списък. Като се започне от хиляда години назад и списъка с 10-те божии заповеди до ден днешен, няма повод за съмнение, че списъчното съдържание е хит.

В зависимост от онлайн магазина, който поддържате, вие можете редовно да пишете статии-списъци в блога си. По този начин със сигурност ще имате един редовен поток от потребители, които ще се връщат отново и отново да четат полезните и интересни материали, които публикувате. Ако например продавате здравословни и био храни, можете редовно да предлагате на клиентите си списъци с определени храни, които заслужават специално място в менюто. Ако страдате от липсата на вдъхновение, можете просто да публикувате вашия личен списък за пазаруване. Със сигурност ще бъде прочетен с интерес.

SEO маркетинг съдържание онлайн магазини

Ако продавате спортни дрехи и аксесоари, можете да предлагате списъци с топ продукти за различните сезони. Козметичните онлайн магазини могат да предлагат списъци с продукти, които е добре да се използват през лятото и през зимата или спрямо индивидуални и често срещани проблеми. Възможностите са необятни. Дори ако продавате хартиени торбички, можете да предложите списък с причините, заради които вашите клиенти трябва да ги използват.

Можете да разгледате и примерни статии списъци, които сме публикували  в нашия блог:

5 фактора за успеха на онлайн магазина, които не знаете

4 идеи за блога на онлайн магазина през март 2016 г.

5 съвета за по-добри продуктови описания в онлайн магазина

3 маркетинг урока от Star Wars 7 за вашия онлайн магазин

3 блестящи примера за маркетинг съдържание на онлайн магазин

Вдъхновението винаги е на няколко клика разстояние, а изготвянето на списъци отнема съвсем малко време, когато знаете какво искате да напишете. Затова хващайте молива и започнете с вашия списък сега.