5 видео жанра, които могат да продадат продуктите ви

Всеки ден се гледат около 7 милиарда видеоклипа в YouTube и Facebook. Видео съдържанието от тази гледна точка е метод номер 1 за продажба на продукти и услуги. Така наречената „описателна“ медия, която включва изображения и видеоклипове, е ключов инструмент за продажба на всякакъв тип продукти онлайн.

изработка на онлайн магазин

Колко точно ключов е този инструмент?

Нека вземем например един от гигантите в електронната търговия – Amazon. Най-добре продаващите се продукти там съдържат видеоклип и 360-градусова галерия. В идеалният случай всеки продукт трябва да разполага с видео описание. Жанрът на видеото зависи от характера на продукта, цената му и вашите цели. Ето 5 видео жанра, които могат да ви бъдат от полза при вземането на решението какво видео да направите:

1. Как е направено. Този тип видео показва на клиентите как е създаден продуктът, как е разработен, как е произведен. Ако е възможно, покажете във видеото ръчна работа върху продукта.

2. Разопаковане. Този жанр е характерен за технологичните продукти. Видеото започва като показва продукт в запечатана кутия и разкриването на това, което е под опаковката. Тези видеоклипове са популярни в YouTube и често се публикуват от потребителите. Но този тип видеоклипове могат да се използват и от търговеца.

3. Пародия. Всеки обича смеха. Добре направените пародии, могат да увеличат продажбите на определен продукт. Пример за такива видеоклипове:

4. Използване на продукта.Тези видеоклипове показват как други хора ползват продукта. Този тип видеоклипове са лесни и семпли – могат да показват как някой тича, докато носи маратонки, които продавате. Или ако ви се занимава – да вкарате кадри, които показват как се използва продукта.

5. Тестове. Тези видеоклипове демонстрират издръжливостта на продукта. Много често сюжета им е фокусиран върху това да покажат екстремните граници, до които може да се експлоатира продуктът. Пример за това са видеоклиповете на Blendtec, за които сме писали и преди в блога ни:


 

/изображение: http://joethegoatfarmer.com