SEO: Повечето онлайн купувачи започват търсенето от Google

Google е първото място, от което започва търсенето на продукти онлайн. Това е изводът на едно скорошно проучване Mapping the path to purchase, което беше публикувано преди 2 седмици. 1034 онлайн купувачи са били анкетирани. Резултатите могат да бъдат полезни на всеки онлайн търговец, затова и споделяме с вас интересната част от проучването.

Най-очевидното заключение е, че търсачките на Google и на Amazon са най-големите индивидуални възможности да увеличите вероятността купувачите да видят и изберат продуктите във вашия онлайн магазин пред продуктите на конкуренцията. Според проучването, ако се фокусирате върху онлайн купувачите и имате силно присъствие в класирането на търсачките, ще имате възможността да влияете върху 73% от купувачите във вашата категория.

SEO онлайн магазин

Оптимизиране

За да обхването потока от потребители, които започват пазаруването от Google, трябва да оптимизирате вашия онлайн магазин на две нива.

1. Оптимизирайте продуктовите си страници.

В онлайн магазините на RAZ.bg всяка продуктова страница съдържа изображение, текст и бутон за действие, който да привлече потребителя към правенето на поръчка. Освен това има и някои допълнителни екстри като 360-градусова галерия и видео представяне, които могат да ви помогнат да представите продукта си по-убедително. За да оптимизирате магазина си на това ниво е нужно просто да имате добри изображения, оригинално и продаващо описание на продукта и възможност на потребителя да закупи прекрасния продукт, който току-що е видял (бутон „Купи“). Ако сте положили усилия в това отношение, можете да преминете и към следващото ниво на оптимизация.

2. Съдържание и структура

Освен продуктовите страници, онлайн магазинът има и друго съдържание, което помага на потребителите да го открият при търсене по ключова дума. За целта всеки онлайн магазин на RAZ.bg поддържа безплатно блог, в който търговците могат да публикуват съдържание, което да помага на сайта да се класира добре в google. При добро планиране на ключовите думи и постоянство в поддръжката на блога, ще имате добри резултати.
Прочетете още другите ни материали, които ще ви помогнат в оптимизирането за Google:

SEO съвети: Как да оптимизирате URL-адресите в онлайн магазина?

Оптимизация на онлайн магазин чрез данни за ключови думи

Ключови думи за SEO оптимизация на онлайн магазин

/изображение: http://joethegoatfarmer.com/