SEO: Значението на мобилното индексиране за вашия онлайн магазин

Автор -

Преди две седмици Google започнаха да експериментират мобилно идексиране в търсачката. Това може да превърне мобилната версия на онлайн магазините в критично важна за класирането й в търсачката. Повечето от хората, които търсят информация в Google, използват мобилни устройства за целта. За да отговаря на мнозинството търсещите по-ефективно, търсачката започна да прави експеримент като анализира съдържанието на сайтовете с мобилна версия, за да определи класирането в резултатите.

Обяснено по-конкретно: това означава, че роботът на Google, който „сканира“ уеб страниците и събира експерименталния индекс, ще „гледа“ вашия онлайн магазин през мобилен браузър, вместо през десктоп браузър.

Какво ще виждат търсещите?

Традиционно досега десктоп версията на сайтовете е била използвана за определяне на класирането, дори когато съдържанието в мобилната версия се е различавало. Google експериментът цели да обработва с приоритет съдържанието, което мнозинството от потребителите ще виждат.

изработка на онлайн магазин seo

Ако вашият онлайн магазин няма мобилна версия, все още нямате повод за тревога. Пол Хар, гугъл инженер по класиране, сподели в туитър, че ще бъде изненадан, ако се появят сериозни ефекти от експеримента с индексирането в началния му етап. Но ако експериментът прерастне в статукво за Google, вашият онлайн магазин ще бъде пряко обвързан с качеството на мобилната си версия, за да получава добри резултати в търсенето. Ако нямате мобилна версия на онлайн магазина, може да се сблъскате с негативи, ако Google официално се фокусира върху индексирането на мобилни сайтове. Тествай дали твоя онлайн магазин разполага с мобилна версия.

Нямам мобилна версия, какво да направя?

Възможно най-бързо се обърнете към платформата за онлайн магазини, която ползвате. Поискайте да ви предложат условия за изработка на мобилна версия. Другият вариант е да смените услугата за онлайн магазини, която ползвате и да се обърнете към друга платформа, която предлага мобилна версия. RAZ.bg предлага безплатна мобилна версия за всеки, който си закупи онлайн магазин. Ако искате да отворите онлайн магазин с мобилна версия, свържете се с нас.

/изображение: http://joethegoatfarmer.com/