SEO съвети: Как да оптимизирате URL-адресите в онлайн магазина?

Автор -

Повечето от онлайн магазините, които се класират на добри позиции в търсачките, обикновено се грижат добре за URL адресите на страниците си. Този термин означава местоположението на уеб страница или файл в интернет (например URL на Google e http://google.com). Съдържанието на URL-а трябва да съдържа ключови думи за вашия онлайн магазин с цел оптимизация за търсещите машини. По този начин потребителите разпознават по-лесно съдържанието, което ще видят при отваряне на конкретен линк от резултатите с търсене.

Ключовите думи в URL адреса изпращат малки сигнали до търсачките, които дефинират съдържанието на всяка страница. Тъй като потребителите са по-склонни да отворят URL с ключова дума от резултатите с търсене, всеки клик дава сигнал на Google, че страницата е релевантна и ще подобрява възможностите й за класиране.

SEO оптимизация онлайн магазин
Текстът, маркиран в жълто, показва къде трябва да въведете ключова дума, за да  създадете релевантен URL адрес на продуктовата страница или блог публикацията, която искате да публикувате.

Един URL трябва да съдържа само малки символи – букви и цифри, като думите трябва да са разделени с тирета. Онлайн магазините на RAZ.bg ползват платформа, която автоматично привежда URL адреса в такъв вид, ползвайки заглавието на страницата. Но е добре да имате едно на ум при въвеждането на нова продуктова страница или писането на нова блог публикация и да добавяте ръчно ключова дума в URL адреса и дори да го редактирате, в случай че съдържа излишни думи. Не трябва да вкарвате повтарящи се ключови думи, защото те ще объркат потребителя, а търсачките е възможно да възприемат това  като спам сигнал и да се отрази негативно върху класирането на онлайн магазина ви.

Платформата на RAZ.bg ви позволява ръчно да определите имената на категориите и да добавяте ключови думи в страниците, които създавате (страница на нов продукт или страница на нова блог публикация). Така ще сте сигурни, че представяте онлайн магазина си по най-релевантния начин на търсачките. Усилията ви ще бъдат възнаградени с добро класиране и разпознаване от потребителите.

Факторите, от които зависи доброто класиране според алгоритмите на Google са стотици. Затова е добре да съсредоточите вниманието си върху всички възможни начини за оптимизация. RAZ.bg се използва лесно от търговците и те бързо се ориентират в изпозлването на основните практики за SEO оптимизиране, а при нужда наш технически екип им помага с допълнителни съвети.

/изображение: Flickr