3 инструмента за безплатно създаване на графики

Автор -

Изображенията помагат на онлайн бизнеса в социалните мрежи да изгради по-близка връзка с последователите си. Това от друга страна има потенциала до донесе повече продажби на вашия електронен магазин. Графиките са инструмент за разбираемо представяне на информация, затова със сигурност ще са ви от полза следните платформи за създаване на визуално съдържание за социални мрежи бързо и лесно.

PicMonkey

PicMonkey предлага фото редактор, работещ направо през браузъра ви. Няма нужда да сваляте или инсталирате никакви файлове. С него можете да редактирате изображения, да създавате фото колажи, да използвате филтри и да слагате текст върху изображенията. Безплатната услуга предлага богато разнообразие от фото рамки, специални ефекти и шрифтове. Можете да режете и преоразмерявате снимки, както и да добавяте текст към тях. Можете да качвате снимки от твърдия диск на вашия компютър или направо от фейсбук профила ви. Фото редакторът е безплатен за употреба, но съществува и опцията за премиум ползване, което предлага повече опции и функционалности и струва около 33 долара на година.

Canva

Електронен магазин с графики

Canva е сайт, създаден за хората, които се затрудняват при работата с инструменти като Photoshop. Платформата предлага много опции за дизайн, които са съобразени за публикации в социалните медии. Могат да се създават изображения за целите на Pitnerest, Facebook, Twitter, блог графики и други. Canva ви позволява да зададете размер на изображението или да го оразмерите по готови модели. Използването на услугата е безплатно, но в момента е достъпно само чрез покана. Сайтът също така предлага сток изображения, за които обаче се плаща.

Pixlr

Фото редакторът Pixlr  е създаден за ползване както от непрофесионалисти, така и от специалисти, които се нуждаят от инструменти за редакция на изображения в стил Photoshop. Версиите, в които се предлага ползването на услугата са три: Pixlr Editor, Pixlr Express и Pixlr-O-Matic.

  • Pixlr Editor. Тази платформа включва всички функционалности за обработка, фото редакция и дизайн.
  • Pixlr Express. Подобно на PicMonkey, тази версия предлага само ползването на филтри, фото рамки и изписване на текст.
  • Pixlr-O-Matic. Pixlr-O-Matic ви позволява да прибавяте ефекти и рамки към снимките и е по-опростен вариант на Express.

За да използвате Pixlr, ще ви е нужен Flash плъгин.

След като усвоите функционалностите на тези услуги, можете да започнете със следващата стъпка към овладяването на майсторството на визуалния маркетинг – създаването на инфографики. При нужда от помощ специалистите от RAZ.bg винаги могат да ви дадат безплатна консултация и по тази тема ако сте клиент на платформата.