Ръководство за вашия online бизнес в Pinterest

Автор -

Pinterest е нова социална мрежа, за която все повече хора започват да говорят. Сайтът предоставя чудесна възможност на онлайн търговците да повишат популярността на магазина си и евентуално да си доведат нови клиенти. Преди да започнете да ползвате тази социална мрежа за вашия online бизнес, обаче,  трябва да знаете някои основни неща за Pinterest.

pinterest-online-shop-marketing

Какво е Pinterest?

Сайтът се състои от изображения и видео съдържание, подредени като галерия върху борд. За разлика от Facebook и Twitter, където се вижда съдържанието само на приятели и познати, Pinterest се фокусира върху показването на съдържание по интереси, а не по взаимоотношения.

Представете своя online бизнес

За да използвате ефективно Pinterest за промотиране на онлайн магазина си, е нужно да си отворите бизнес профил. За това трябва да попълните стандартните онлайн формуляри с информация за вашия онлайн магазин и следователно да потвърдите регистрацията си. След като започнете да попълвате профила си, е важно да качите атрактивна профила снимка, благодарение на която потребителите ще ви разпознават по-лесно.

След като бизнес профила ви е достатъчно представителен, можете да започнете да създавате и организирате своите бордове със снимки. Бордовете трябва да отразяват вкуса, който имат вашите клиенти и да показвате съдържание според техните интереси. Слагайте кратки, но оригинални имена на бордовете. Пишете конкретни и въздействащи описания, за да се появявате релевантно в резултатите от търсене.

Препоръчително е снимките, които качвате да са с добро качество. Най-добре изглеждат изображенията с минимална ширина 600 px. Освен да показвате продуктите си, ще е много интересно за потребителите ви да видят какво вдъхновява изработката им. Например можете да представите снимки на хора, предмети, пейзажи, които изразяват някакво отношение към продуктите ви.

Споделяйте съдържание

За максимално ефективна комуникация в Pinterest, не забравяйте да споделите профила си в другите социални мрежи, които ползвате. Така ще стимулирате повече популярността на Pinterest профила си и ще засилите цялостното си онлайн присъствие в социалните мрежи. Това само може да укрепи онлайн маркетинга на вашия онлайн магазин и да ви донесе повече печалби. Повече за маркетинговите комуникации в социалните мрежи.