Какво да публикуваме в онлайн магазина през юни?

Върху какво да се фокусирате, когато пишете съдържание за онлайн магазина си това лято? Денят на бащата, началото на лятото, както и други по-лични поводи. Маркетинга предполага много възможности, които можете да превърнете в увлекателни и ангажиращи вниманието на клиента статии.

1. Денят на бащата, 18 юни

Тази година се очаква американците да изхарчат около 15 000 долара за Денят на бащата. В България популярността на този празник е значително по-малка, но наблюденията сочат, че всяка година все повече българи се сещат да го отбележат. Вашият онлайн магазин може да стане част от нарастващата тенденция и също да предложи на клиентите идеи за отпразнуване на Денят на бащата чрез блог статии на някоя от следните теми:

  • 5 идеи как да организирате най-добрия Ден на бащата.
  • 5 идеи за Деня на бащата, които си струва да откраднеш
  • И други статии, които биха предложили на клиентите ви повод за размисъл как да отпразнуват деня.

2. Летни видеоклипове от типа „Как да…?“

Лятото официално започва на 20-ти юни, вторник. Със смяната на сезона се променят и навиците. Клиентите ви ще правят различни неща, това означава, че юни е подходящ момент да публикувате „как да…?“ статии, които да помогнат на клиентите ви да свършат няколко сезонни задачи.

Например, ако продавате фитнес екипировка, можете да публикувате видеоклипове с начини, по които можете да се упражнявате на плажа, в планината или на друго планинско кътче.
Лятото е благодатна тема и каквото и да се сетите, може да работи за вашия маркетинг.

3. Завършващи студенти и ученици

Един от най-подходящите моменти за създаване на връзка с потенциални клиенти е когато клиентите преминават през някаква промяна. Май и юни са месеците, през които много ученици и студенти завършват образованието си и започват нова крачка. Нищо не ви пречи да им предложите полезно съдържание от типа:

– 5 неща, с които да се сдобиете след завършването;
– 3 подаръка, които ще се харесат на всеки абитуриент/абсолвент;
– 5 заниманията, с които да се заемете след завършване на училище/университет.
– Какво да носите а първото си интервю за работа?

Тези заглавия със сигурност ще ви помогнат да представите съдържание, което да позиционира онлайн магазина ви. Нужно е единствено да проявите творчество.

Прочетете още списъка ни с идеи за съдържание през юни от 2016 г.


 

/изображение: http://joethegoatfarmer.com