Максимални продажби преди празниците – как се постигат?

Автор -

По какъв начин можете да подготвите вашия онлайн магазин, така че да достигне максималния потенциал за продажби през празничния сезон.

1. Бърза мобилна версия

Ако вашият онлайн магазин няма мобилна версия, може би е време да смените платформата с такава, която ще предлага добро мобилно преживяване за вашите клиенти. Платформата на RAZ.bg например предоставя мобилна версия на всеки онлайн магазин, който ползва базовия ни пакет от 599 лв. на година. Не знаете дали вашият онлайн магазин е с мобилна версия? Направете си безплатен тест за мобилна версия.

В случай, че имате мобилна версия, ви съветваме да направите тестове колко бързо зарежда. Ако имате съмнения, че мобилните страници зареждат бавно, то незабавно сигнализирайте на вашите програмисти за това.
Ако искате да проучите възможностите, които RAZ.bg може да ви предложи, изпратете ни затпиване.

2. Опростете нещата

Елиминирайте всичко, което може да разсейва потребителя по време на завършването на поръчки. За целта не забравяйте, че главните компоненти на продажбата в интернет са: снимки, цена, продуктово описание и отзиви на други потребители. Прочетете повече за ключовите компоненти в онлайн магазина тук.

изработка на онлайн магазин

3. Подчертайте условията за „безплатна доставка“

Ако имате условия за безплатна доставка за определени продукти, определена продуткова категория и т.н., то подчертайте това предимство чрез специален банер в слайдшоуто, специален блог пост и социалните медии. Прочетете повече за ролята на условията за доставка в един онлайн магазин.

4. Показвайте актуалните наличности на продуктите

Потребителите трябва да знаят каква е наличността на продуктите. Особено ако имате арт магазин с авторски продукти, ще е полезно да информирате клиентите си в каква наличност са продуктите, които предлагате, тъй като се предполага, че са уникални и единствени по рода си. Ниските наличности обикновено провокират потребителите да направят по-рано поръчка, за да са сигурни, че някой друг няма да ги изпревари. RAZ.bg е предвидил опцията за лесно управление на наличностите само с един клик на мишката. Нашите търговци имат предимството да решат тези проблеми само с едно обаждане. Искате и вие онлайн магазин от RAZ.bg? Пробвайте безплатно демо.