Как се организира фото конкурс в няколко лесни стъпки? [Част 2]

Автор -

Темата с организирането на фото конкурс за вашия онлайн магазин продължава с още няколко стъпки, които е препоръчително да следвате. Ако четете това, вече сте наполовина готови да стартирате с тази промоционална инициатива. След като сте извървели основните стъпки за организирането на фото конкурса, ще е нужно да се водите и по още няколко важни инструкции, които ще ви помогнат да поддържате интереса към играта.

 

Фото конкурс в онлайн магазин 2

  1. Мотивирайте хората да участват в конкурса. Те обикновено са склонни да се присъединяват към инициативи, които вече са в разгара си. Затова е препоръчително самите вие да публикувате най-добрите снимки от участниците. По този начин ще покажете какво се очаква от потребителите, за да се включат и те в конкурса. Те ще знаят какво се изисква и няма да е нужно да обмислят дълго идеите си.
  1. Раздайте поощрителни награди. В случай, че интересът към конкурса е голям, можете да зарадвате отделни потребители с поощрителни награди. Това от друга страна е отново стимул за други хора да се включат в конкурса. Така ще се застраховате от спад на интереса.
  1. Насърчавайте социалното споделяне на снимките. Можете да стимулирате участниците да споделят снимките си в социалните мрежи, като обещаете допълнителна награда за най-споделяната или най-харесваната снимка. Това е ход, който може само да увеличи популярността на фото конкурса ви.
  1. Вдигнете шум, когато обявявате победителя. Като приключи конкурса, се уверете, че отново сте използвали всичките си маркетингови канали, за да разпространите информацията за победителя. Покажете наградената творба. Така всички ще видят защо сте избрали точно този победител.

Фото конкурсът е един от най-приятните и забавни начини, по които можете да взаимодействате с аудиторията си. Не са нужни специални технически познания, за да организирате подобна активност. Всичко, което трябва да знаете е побрано в тази блог публикация, затова смело можете да започнете с промоцията. За дизайна на рекламни банери и други материали, свързани с фото конкурса, специалистите от RAZ.bg могат да ви предложат най-доброто изпълнение. В случай, че предпочитате сами да се справите с тази задача, можете да използвате някои от безплатните онлайн инструменти.

 

Как се организира фото конкурс в няколко лесни стъпки? Част 1