3 знака, че ви трябва нов онлайн магазин

Ако един онлайн магазин се справя недобре и трудно се използва, това ще има със сигурност негативен ефект на продажбите. Външния вид, ефективността и фунцкиите трябва да вдъхват доверие и професионализъм. Начинът, по който един онлайн магазин изглежда и работи говори директно за сигурността и надеждността. В момента, в който купувачът се почувства неудобно в сайта, тогава бизнесът започва да страда.

нов онлайн магазин

Какви са симптопмите?

1. Сайтът е бавен

Купувачите мразят бавните уебсайтове. Две от най-цитираните проучвания за това как скоростта на зареждане влияе върху покупките, датират от 2009-та година. Ако вашият сайт е бавен, вероятно е време за нов магазин или за значителни подобрения на сегашния.

2. Сайтът е труден за поддръжка

Ако всеки път, когато искате да смените някоя снимка или банер в онлайн магазина, трябва да се обръщате към компетентно лице, то значи ви трябва нов онлайн магазин. Платформите за онлайн магазини имат много функции. Една от тях е управлението на съдържанието – независимо дали съдържанието е под формата на продукт, блог публикация или страница от менюто на магазина. Вашият онлайн магазин трябва да ви предлага бързо и лесно действие, когато искате да промените съдържанието му.

3. Трудно се ориентират в сайта

Онлайн магазинът ви трябва да е лесен за използване. За целта ви е необходима функционлна търсачка, която ще помага на потребителите да откриват това, което търсят. Препоръчително е платформата да предлага лесно управление на йерархията в онлайн магазина – т.е. лесно да създавате категории и да групирате продуктите си с цел клиентите да виждат само това, за което са дошли в онлайн магазина ви. Тъй като клиентите няма да инвестират време в това да ви осведомят, че навигацията на онлайн магазина е проблема, е важно да се консултирате със специалист, който да ви каже как трябва да изглежда навигацията на магазина. За тази цел, например, RAZ.bg осъществява безплатни обучения със своите търговци.


 

/изображение: http://joethegoatfarmer.com/