Какво съдържание да пишете за блога си през празниците?

Автор -

Декември е благоприятен месец за ново съдържание в блога на вашия онлайн магазин. Темите са необятни – Коледа, Нова Година, нови тенденции, любопитни факти, биографии и т.н. Моментът от годината е много подходящ, за да поднесете на клиентите си нещо, което ще им хареса, ще им помогне да вземат някакво решение, ще ги забавлява или просто ще ги накара да се чувстват добре през празничния сезон.

 

Съдържание за блога на вашия онлайн магазин

1. Предложения

Идеите, от които със сигурно ще извлечете дивиденти, са свързани с празничния сезон. Можете да публикувате в блога си:

– материали за коледни и празнични традиции, а ако ги обвържете с продуктите, които продавате – още по-добре.
– препоръки за коледни филми и книги (ако ползвате онлайн магазина си за продажба на книги и DVD-та, това е задължително).
– празнични статии тип „Как да си направите сами коледна украса?“.
– забавни коледни клипчета
– вдъхновяващи коледни снимки
– картички

От тези предложения изберете такива, които са логически свързани с продуктовото съдържание на магазина ви.

2. Новогодишните пожелания и обещания

Новата година символизира новото начало. Затова можете да се фокусирате върху публикуването на списъци. Какво по-точно означава това? Примерите за такива списъци ще носят от заглавие „10 продукта, които ще направят новата година по-добра“, „5 приложения, които ще ви помогнат да изпълните новогодишните си обещания“, „6 съставки, които ще направят новата ви година по-здравословна“ и т.н. В зависимото от тематиката на вашия бизнес, можете да се възползвате хитро от новогодишното настроение на потребителите и да им предложите неща, които не са предполагали, че ще поискат.

3. Биографии

Биографиите също са интересни теми за блога ви. Те може да се отнасят за някоя известна или влиятелна личност от индустрията, в която е бизнеса ви. Тези материали се пишат лесно. Хората обичат да ги четат, защото научават нещо ново, полезно и са склонни да го споделят и с други свои познати и приятели. Подобен потенциал не е за пренебрегване и затова по-добре да се възползвате от него.

Повече идеи за блог публикации за вашия електронен магазин тук.