Как да привлечем посетители за Хелоуин?

Автор -

Всяка година все повече хора у нас празнуват Хелоуин. Заради това те харчат пари за костюми, грим, декор и парти аксесоари. В Америка се очаква рекорден брой потребители да направят покупки за празника, защото тази година той се пада в петък. Това кара търговци от всякакъв тип да приготвят магазините си за хелоуински шопинг. Макар че Бъглария не е Америка, истерията покрай тази дата расте с всяка изминага година. В зависимост от това какво продавате във вашия онлайн магазин, можете да яхнете вълната на масовата истерия и да привлечете нови посетители, а защо не и клиенти.

Сезонът ще бъде печеливш както за магазините, които продават костюми и маски, така и за търговци, които продават и друг тип стоки. Например, ако вашият онлайн магазин продава сувенири и други интересни предмети, можете да публикувате полезно хелоуинско съдържание: как може да се направи украса с вашите продукти или  да публикувате информация за различни активности, свързани с Хелоуин. Ако вашият онлайн магазин предлага сладкиши и кетъринг, най-добрият вариант е да покажете на потребителите си тематични продукти. Добър пример за това е онлайн магазинът Sainsbury.

 

cake-helloween ghost-muffin helloween-hapki

 

Sainsbury не само че предлагат тематичен кетъринг за Хелоуин, а и публикуват рецептите, по които постигат резултата, който на снимки изглежда доста атрактивно. По този начин сайтът печели посещения, а бизнесът продажби. Стратегия, благодарение на която ще привлечете всеки, който ще планира Хелоуин парти.

Хелоуин е дата, която не е за подценяване от търговците. Има много начини, по които можете да привлечете нови клиенти и посетители в онлайн магазина си покрай този празник – конкурс за хелоуин костюм, атрактивно видео или тематичен хелоуин сет от продукти са само част от възможностите.

Независимо какво точно сте решили да предложите на своите клиенти за Хелоуин, ще е нужно да се подготвите по следния начин:

  1. Подгответе набор от продукти, които да предлагате по повод Хелоуин.
  2. Създайте специална категория в сайта. (търговците на RAZ.bg имат достъп до видео ръководство за създаване на категория)
  3. Добавете тематични ключови думи към тематичните предложения (например: хелоуин украса, хелоуин костюми и т.н.)
  4. Направете промо предложение – например безплатна доставка или подарък маска към всеки закупен продукт.
  5. Уведомете клиентите си за специалните предложения по e-mail.
  6. Обявете специален хелоуински конкурс – ако продавате дрехи за домашни любимци можете да организирате конкурс за най-добър хелоуин костюм. Собствениците на кучета обожават да участват в такива конкурси с любимците си.

  7. Популяризирайте хелоуинските си оферти посредством каналите, от които магазинът ви получава най-много посещения.

 

Готови ли сте за другите празници ? Идва силен сезон 🙂