Как да тестваме дали онлайн магазинът има мобилна версия?

Новият алгоритъм на Googleкойто проследява дали сайтът ви е с мобилна версия, създаде голяма промяна в начинът, по който онлайн търговците гледат към мобилните версии на магазина си. От 21-ви април сайтовете, които са се погрижили да предоставят на посетителите си качествено мобилно преживяване, ще бъдат възнаградени с по-добро класиране в търсачката. Сайтовете, които не са обърнали внимание на този въпрос, ще имат спад в посещенията от търсачката на Google.

onlain-magazin-mobilno-tarsene

Как можете да прецените дали вашият онлайн магазин спазва мобилните изисквания на Google?

Google предлагат много ясен и точен тест, който показва дали онлайн магазинът ви спазва стандартите на търсачката за мобилна версия. Тестът е прост: копирате url адрес на магазина си и чакате около 1 минута, за да бъде завършен анализа на сайта. Обикновено процесът се забавя, когато достигне около 70-80%, така че това не бива да ви изненадва. Можете да използвате адреса на началната си страница за този анализ. Вариант е да използвате и страницата от вашия онлайн магазин, която е най-посещавана от търсене в Google.

Google тест за мобилна версия на сайт

„Имам мобилна версия, но не преминах теста“

Ако вашият онлайн магазин не премине теста на Google за мобилност, то можете или да започнете да поправяте този пропуск с програмист или да се насочите към платформа, която може да ви предложи онлайн магазин с мобилна версия. След като адресът на вашия онлайн магазин започне да води към един мобилно ориентиран уебсайт, алгоритъмът на Google ще засече това и вие ще бъдете възнаградени за това, че сте се постарали да предложите по-добро мобилно преживяване на посетителите си. Ако вашият онлайн магазин се провали на теста на Google, това в никакъв случай не е краят на трафика, а обратното: трябва да поставите ново начало, което да увеличи посещенията и продажите, които можете да си донесете от търсачката.

Полезни статии за SEO оптимизацията на интернет магазин.

Тест за мобилна версия на онлайн магазин

Към момента всеки онлайн магазин от RAZ.bg е преминал успешно теста на Google и се радва на добри резултати при търсене. Ако желаете да направите запитване за вашия онлайн магазин, обадете се на: 0893 619587.