Как се определя цена на продукт в онлайн магазин?

Автор -

Когато потенциален клиент влезе във вашия онлайн магазин, едно от първите неща, които ще забележи е на каква цена са продуктите. Стойността на един продукт е ключово условие, от което зависи решението за покупка на потребителя. Цените на онлайн магазина ви до голяма степен ще определят какъв брой потенциални клиенти ще направят действителна покупка.

Цена онлайн магазин

Стратегиите за определяне на цена в онлайн магазин

Вашата стратегия за цените на продуктите в онлайн магазина е много важна, защото от нея пряко зависят финансовите ви планове. Препоръчително е да сравните цените на сходни продуки в онлайн магазините на конкуренцията. Ако установите, че вие и конкурентите ви предлагате продукти с еднакви характеристики, то може да използвате цените на конкуренцията като таван за онлайн магазина ви. Ако вашият продукт е по-качествен, можете да си позволите да му поставите по-висока цена и да бъдете конкурентни.

В случай, че предлагате уникални ръчно изработени артикули, е препоръчително да се водите по най-простата стратегия: трябва само да пресметнете разхода за производство и доставка на продукта. На база на това калкулиране можете да определите приемлива надценка за финалната цена, която да ви донесе печалба.2

Ако с течение на времето повишите качеството на продукта, тогава е допустимо да вдигнете и цената. В случай, че покажете на потребителите си, че подобренията в продукта ще им носят повече удобство, те няма да мрънкат за увеличението. Идва ред и на едно „но“: съществено е да запомните, че рязкото повишаване на цените никога не се препоръчва. Това е процес, който трябва да се случва в приемливи пропорции.

Ако се опитвате да определите цена на съвършено нов продукт, можете да обявите продукта с продажба на преференциална цена само за първите бройки. В последствие можете да направите кратък анализ на продажбите и да прецените дали ще спечелите от увеличаването на цената или не. Повече съвети за въвеждането на нови продукти тук.

_

 

Ако се боите, че маректингът ви е тъмна Индия и се съмнявате в уменията си, винаги можете да разчитате на помощ от специалистите на RAZ.bg В момента, на българския пазар, единствено екипът на РАЗ ( от сходните платформи ) прави ревю на вече попълнен магазин и консултира с препоръки за подобряване на съдържанието.