Три начина да популяризирате онлайн магазина си през април 2016 г.

През април 2016 г. ще имате доста поводи, които да ви вдъхновят за съдържание в блога на онлайн магазина ви – Денят на шегата, Великден, месецът на математиката и т.н. Какви са възможните сценарии, които да предложите на клиентите си през този месец?

1. Денят на шегата: 1-ви април

Първи април е една от датите, която предполага най-голямо поле за развихряне на креативността у търговците. Това е възможност да публикувате абсурдни, фалшиви и атрактивни истории, да представяте фалшиви и футуристични продукти и като цяло да забавлявате потребителите си. Ако съдържанието ви е сполучливо, нищо чудно да се превърне в следващия вайрал хит.

Хубавото е, че съдържанието за първи април не свършва с първи април. Около средата на месеца можете отново да засегнете темата и да разкажете на клиентите си за най-добрите първоаприлски жеги от онлайн магазини по света или да разкажете за най-оригиналните фалшиви продукти, представени на първи април. Дори можете да разкажете в два отделни материала за най-добрите шеги и за най-неуместните шеги. Вдъхновението дебне от всякъде, нужно е само да оглеждате.

2. Месецът на математиката

Април е месецът, в който се обръща внимание на математиката. През 2016 г. темата на месецът на математиката ще бъде Бъдещето на прогнозите и е посветена на връзката между статистиката и прогнозата и ролята им на двигател на иновациите. С други думи въпросът, който ще вълнува ентусиастите по света е „Какво следва?“. За SEO целите на вашия онлайн магазин, можете да се включите в Месецът на математиката и да разкажете на потребителите си какви са бъдещите прогнози за продуктите, които продавате – на къде ще се развият технологично?

Ако вашият онлайн магазин продава стоки в Англия или други англоезични държави, е повече от препоръчително да се възползвате от контекста на тази тема. Ако продавате в България, най-вероятно ще сте първите, които обръщат внимание на това, но пък така имате шанса да въведете тенденция и да информирате българските потребители.

3. Великденски статии и видеа

Идва Великден, а това е добре възможност да покажете интересни, нестандартни и оригинални методи за боядисване на яйца. Покажете снимки, снимайте видео или просто споделете с клиентите си как вие боядисвате великденските яйца. Освен това можете да стартирате различни игри, които да дадат възможност да потребителите да спечелят награди от вас.

Изработка на онлайн магазин seo

Разгледайте и други идеи за съдържание за вашия онлайн магазин тук.

/изображние: flickr