Най-добрите видео хостинг решения за онлайн магазин

Автор -

Управляването на онлайн магазин рано или късно ще ви накара да помислите върху начини да интегрирате видео клипове за продуктите си. Опциите са няколко и в зависимост от нуждите ви можете да изберете най-подходящата за вас. Те не само ви дават пространство, където да публикувате видеоклиповете онлайн, а и вградени инструменти за видео редакция и споделяне в социалните мрежи.

Най-добрите видео хостинг решения за онлайн магазин

Видео платформите са с различните характеристики и това е повече от чудесно, защото ще имате избор. Селектирахме най-популярните опции, които не са взаимоизключващи се и със сигурност ще са полезни за вашите продуктови видеоклипове.

1. YouТube

Почти всяка съвременна компания има свой YouTube канал, независимо дали го ползва за съхранение на видеоклипове или за предоставяне на алтернативно съдържание за потребителите. Голямата полза на платформата е, че е безплатна и дава достъп до публика от цял свят, а трафикът е голям. Много търговци се колебаят в използването на YouTube заради рекламите, които могат да „откраднат“ трафик от техния онлайн магазин. Това притеснение е неоснователно, защото вие сами можете да изключите рекламите от видеоклиповете, които качвате. Не са за пренебрегване и възможностите за редакция на видеоклипове, които ви позволяват да нагласяте цветовете и яркостта, както и да добавяте аудио съдържание, анотации и надписи върху картините. Освен това благодарение на YouTube ще имате достъп до статистика с източник на трафика, демография и т.н.

2. Vimeo

Vimeo е платформа за високо качествено съдържание. Тя няма популярността на YouTube, но предлага много функционалности, които са полезни за бизнес клиенти. Срещу 199 долара всяка фирма получава премиум пакет с неограничен достъп до HD съдържание. Освен това Vimeo предлага плейър, който можете да персонализирате, а реклами върху съдържанието няма. Можете да създавате до 20GB видеа на седмица – предостатъчен обем в повечето случаи.

3. Vine & Instagram

Нетрадиционният видео хостинг е най-силно представен от приложението Vine, което позволява публикуването на 6 секундни видео клипове. Това превърна палтформата в нов и забавен начин за контакт с потенциални клиенти. Много водещи брандове, както и малки онлайн магазини вече комуникират основно през тази платформа. Ако вашите клиенти са предимно чужденци, то е препоръчително и вие да разцъкате това приложение, като потенциален видео хостинг за вашето видео съдържание.

От миналото лято вече е възможно да се качват обработени с трета програма видео клипове, което увеличава възможностите ви.

Видеото в Instagram също набра скорост, а и потребителската база там е по-голям от тази на Vine. Времетраенето на видео в Instagram може да бъде между 3 и 15 секунди и с достъп до филтрите на приложението.

Instagram е чудесен избор за нетрадиционен видео хостинг с голяма потребителска база, но пък Vine от своя страна предлага по-креативна алтернатива, така че можете да прочете някоя от специалните ни теми за двете платформи и да придобиете ясна представа за какви цели могат да ви помогнат.

Вижте повече за рекламата в Instagram.