SEO: Как се оптимизира онлайн магазин за 10 минути на ден

Автор -

Нямам време за SEO оптимизация на моя онлайн магазин. Това е последната ми грижа и затова не гледам на нея с приоритет.“

Това е много често срещано обяснение, което търговците използват, за да оправдаят това, че не полагат усилия за доброто класиране на своя онлайн магазин в Google.

Когато наш търговец ни даде такова оправдание, ние подхождаме с разбиране. Разбираме, че продаването изисква експертиза на много нива и често SEO оптимизацията остава на заден план. Затова ще споделим с вас подхода на RAZ.bg, с който мотивираме търговците ни да полагат SEO грижи за онлайн магазина си, без да осъзнават че го правят. Обикновено задавамe въпросът:

„Можете ли да отделите по 10 минути на ден, за да полагате дребни усилия, които да се отразяват добре на класирането на магазина в търсачките?“.

В 100% от случаите отговорът на търговците е „да“. Оттук нататък следва въпросът:

Какво можем да направим за 10 минути?

За 10 минути можете да промените голяма част от съдържанието в сайта на вашия онлайн магазин. Можете да добавите таргетирани ключови думи в текстови материали (продуктови описания, блог статии), можете да оптимизирането заглавията на минимум 10 продуктови страници и да ги замените с нови заглавия, които в по-голяма степен приличат на начинът, по който клиентите ви търсят вашите продукти.

Съветваме нашите търговци да отделят по 10 минути всеки ден в продължение на 3 месеца. Обикновено за този период, резултатите са налице, а търговецът вече се чувства в свои води и понятието SЕО спира да му звучи страшно. Ако искате да отворите онлайн магазин и да придобиете самочувствие на експерт за кратко време, можете да се обърнете към RAZ.bg и да ползвате предимствата на RAZ платформата – създайте онлайн магазин още днес и се възползвайте от безплатен 14-дневен тест период.

Прочетете още:

10 важни нещата за търговците, които (ще) продават с онлайн магазин от RAZ.bg

Как да избера платформа за създаване на онлайн магазин?

/изображение: http://joethegoatfarmer.com