5 фактора за успеха на онлайн магазина, за които не знаете

Нови проучвания показват, че продажбите в електронната търговия ще скочат с 20% тази година. Това са само добри новини и като всички добри новини са съпътствани с допълнителна информация за това от какво зависи успеха ви. Малките онлайн магазини могат да увеличат приходите си по уникални начини.

1. Оптимизация на мобилна версия. Мобилната версия на онлайн магазин трябва да бъде оптимизирана и да се сгъва правилно, когато сайтът се отваря от телефон или таблет. Това включва всички страници в онлайн магазина – начална страница, страница с категории, продуктова страници, страница за поръчка и блог. Според последни проучвания хората, които пазарува във физически магазини и от смартфоните си спрямо тези, които пазаруват само във физически магазини харчат с 66% повече. В момента пазаруването през смартфон е по-популярно от всякога.

2. Бърз и лесен достъп. Родените през 80-те и 90-те години растат или вече са пораснали и съставят 75% от работната сила в света. Те са технологично грамотни и са отраснали със социалните медии. Това означава, че скоростта на онлайн магазина трябва да е бърза, а използването му – лесно, защото голяма част от купувачите ви спадат към групата с технологично разглезените потребители.

Платформи за онлайн магазини

3. Награждавайте лоялните клиенти. Не е нужно да се разорявате, за да възнаградите лоялността на редовните си клиенти. Писали сме много са възможностите с програми за лоялност, които да реализирате. Прочете повече за тях тук.

4. По-интересно съдържание. Скуката убива онлайн магазините. Потребителите трябва да са заинтересувани от продуктовите описания, от снимките в галерията на продукта. Онлайн магазините на RAZ.bg предлагат възможности за атрактивно съдържание, което да държи интереса на потребителите – пордуктова галерия със зуум, 360-градусова галерия, възможности за вграждане на видео, блог и др. Прочетете повече за това какво съдържание можете да подготвяте за вашия онлайн магазин.

5. Опции за плащане. Препоръчително е да предложите още методи за плащане освен наложен платеж. Възможностите да се плати с карта през ePay или PayPal или пък да се направи плащане на място само улесняват клиентите. RAZ.bg е платформа за онлайн магазини, която лесно позволява вграждането на тези методи за плащане.

/изображение: Flickr