Как да намеря фирма за изработка на онлайн магазин?

Автор -

Ако четете това, то най-вероятно сте попаднали на нашата страница, след като сте написали в гугъл въпроса „как да отворя онлайн магазин?“ или просто сте ентусиаст, който следи отблизо тенденциите в електронната търговия в България. При всички положения кликането на първия резултат в Google не винаги е правилният избор за един нов търговец, който търси платформа, която да му предложи бързо качествен онлайн магазин. Затова решихме да споделим с вас някои от въпросите, които трябва да задавате, за да направите образовано и информирано решение.

Колко продукта ще мога да качвам в моя онлайн магазин?

Безспорно цената е определящ фактор при избора на фирма, която прави изработка на онлайн магазини. В интернет е пълно с евтини предложения за по 300 лв, както и предложения з 600-700 лв. Главният въпрос, който трябва да ви води в проучването е не колко евтина е услугата, а колко ефективна ще бъде тя. Когато сравнявате цените на услугите, винаги съобразявайте конкретната цена с дисковото пространство, което ще имате. Например: ако една фирма ви предлага онлайн магазин за 300 лв. и ограничение от 20 продукта, а вие искате да продавате цели колекции от продукти, то това предложение със сигурност няма да ви върши работа, въпреки на пръв поглед примамливата цена. Обаче, ако друга фирма ви предложи два пъти по-скъпа услуга, но с ограничение от 1000 продукта, то цената от тази гледна точка не само, че не е висока, а излиза по-изгодна за вас от привидно примамливото предложение за 200 лв.

Изводът е: винаги питайте за цена на онлайн магазин, но и за ограничението на броя продукти, които ще можете да продавате.

изработка на онлайн магазин цена

Ще имам ли мобилна версия на онлайн магазина?

Логиката на този въпрос е същата. Има много евтини предложения за изработка на онлайн магазин. Но в момента, в който осъзнаете, че нямате поръчки в онлайн магазина, защото нямате мобилна версия, евтиното предложение ще се окаже по-неизгодно за вас. За това трябва да обръщате внимание само на оферти, в чиято цена е включена мобилна версия. Защо? Защото мобилната версия е важен фактор, по който Гугъл решава дали вашият онлайн магазин заслужава да бъде класиран на добра позиция. Повече за мобилната версия на онлайн магазин ще научите тук.

Ще разполагам ли с обучение и техническа поддръжка?

Интересувайте се от поддръжката, на която ще можете да разчитате. Ако сте нов търговец, то със сигурност ще имате нужда от съвети и първоначално обучение за работа с онлайн магазина. Бъдете сигурни, че фирмата, от която ще си закупите магазин, ще бъде на разположение за множеството ви въпроси.

Прочетете още:

Как да избера нова платформа за онлайн магазин?