Защо са ни нужни филтри в онлайн магазина?

Дяволът е в малките неща. Затова е нужно освен на големите фактори като маркетинг, социални мрежи и обслужване на клиентите, от време на време да мислите и за някои дреболии, които могат да засилят блясъка на вашия онлайн магазин сред останалите конкуренти. Малките неща, за които ще говорим в тази публикация са филтрите и защо е важно те да присъстват в навигацията на всеки интернет магазин.

Филтри в онлайн магазин

1. Какво са филтрите?

Филтрите трябва да дават възможност за получаване на резултати в рамките на онлайн магазина според специфичните предпочитания на потребителя към продуктите. Ако продуктите, които продавате са с различни размери, цветове или материали, например, е добре да прибавите тези маркери към филтрите и да е ясно, че има продукти, изработени от злато, сребро или платина и са достъпни в размери S, M и L (хипотетично казано)
Пример за филтриране според материала, от който са изработени продуктите, е онлайн магазинът Magazinche.com.

2. Покажете колко продукта от избрания филтър са налични

Ще помогнете много на онлайн клиентите си, ако им покажете колко продукта са представени във всеки един филтър. Ако клиентът ви, например, знае, че при избора на филтър, ще ограничи броя на продуктите до 2, то вероятността да избере съответният филтър намалява. А когато изчерпате продукти от определен филтър, съвсем лесно и бързо можете да го деактивирате.

3 Избиране на няколко филтри

Въпреки че филтрите са създадени, за да конкретизират резултатите, които потребителят търси в онлайн магазина, те трябва да дават възможност и за повече от един избор. Онлайн магазините на Raz.bg позволяват на потребителите да изберат няколко маркера за продуктите, които търсят. Например: потребителят може да търси продукти, които са изработени от няколко различни типа материали и в същото време да изберат и ценови диапазон.

4. Използване на филтри в мобилна версия

Навигацията чрез филтри трябва да работи перфектно и от мобилната версия на онлайн магазина. Трябва да са лесни за разбиране и за кликане. Онлайн магазините на RAZ.bg са с безплатна мобилна версия, която предлага и перфектна навигация чрез филтри. Пример за това е мобилната версия на magazinche.com.

Magazinche.com онлайн магазин навигация чрез филтри

 

Ако желате изработка на онлайн магазин, който да поддържа качествена мобилна версия и блестяща система за навигация чрез филтри, можете да се обърнете към RAZ.bg.