Какви промоции да старирате в онлайн магазина през месец май?

Месец май също е благоприятен месец за съдържанието във вашия онлайн магазин. Празници, събития и много възможности за писане по теми, които могат да убедят потребителите ви да направят покупка по определен повод. Препоръчваме да развиете съдържанието си около следните теми.

1. Денят на Междузвездни войни

4-ти май е световният празник на феновете на Междузвездни войни. Наскоро Дисни обещаха всяка година по един филм, свързан със света на франчайза. Това означава, че сега е момента да въведете повода и в България. Този празник се отбелязва на 4-ти май, защото когато в англоезичните страни се изрече „May the fourth” звученето е сходно с „May the force”. Аналогията с „May the force be with you” е очевадна. С популярността си във целия свят е лесно да се създава съдържание за Деня на Междузвездни войни.

Едни от примерните идеи, които събрахме от онлайн магазини в различни точки на света са:

  • плетени пуловери на тема „Междузвездни войни“;
  • Голф екипировка, вдъхновена от от франчайза;
  • Кухненски прибори, брандирани със Star Wars и бонус рецепти на тематични ястия;
  • Книги и филми – независимо какво продавате, лесно можете да се свържете с книжна борса или филморазпространител и да им поискате Star Wars копия на консигнация за периода на промоцията.
  • лего фигурки подарък към всяка поръчка на определена стойност.

Сценариите са възможни – дори и да не продавате продукти, които могат да се продадат в такъв тип промоция, можете да ползвате някоя от горните идеи и прсото да правите подаръци по случай повода.

2. Денят на майката – 8-ми май

Денят на майката е празник, който се отбелязва от много години в САЩ. Обаче наблюденията сочат, че все по-често и в България се правят тематични промо активности в онлайн магазините, свързани с този празник. Тенденцията е начеваща, прогнозите вероятно са скептични, но важното е, че ако обърнете внимание на този празник сега, вие инвестирате във възприемането му у нас за в бъдеще. Все по-честото му споменаване ще го легитимира все повече. В зависимост от продуктите, които продавате не са изключени и шансовете за голям успех. Всичко опира до тактика и усет.

Изработка на онлайн магазин

Подходът, с който можете да задействате промоцията си е следният:

– първо публикувате статия-списък с идеи за подаръци за Денят на майката. Списъкът може да съдържа продукти, които вие продавате, информация за тях и обяснение защо ще бъдат добър подарък.
– публикувайте предложения за подаръци в instagram и фейсбук.

3. 24 май

24-ти май е денят на славянската писменост и култура. Отбелязването му в България е популярен повод. Възможностите за стимулиране на продажбите в един онлайн магазин по това време на годината са много. Можете да предложите тематичен подарък книга към всяка поръчка. Вероятно цената на една книга ще ви откаже да го направите, но ако се поинтересувате по-внимателно от книжните каталози на издателствата, ще видите, че има много заглавия, които могат да се закупя с 80% отстъпка от коричната цена. Обяснението е просто: книжния пазар в България е малък и издателствата в определен момент разпродават заглавията си с цел изчистване на складови наличности.

Не изпускайте възможността да превърнете много свои потребители в лоялна база от клиенти.

/изображения: Flickr