Как да избера нова платформа за моя онлайн магазин?

Всяка платформа за онлайн магазин има своите специфики, които я правят в определени отношения по-подходяща за различните търговци. Нормално е ако сте нов в онлайн търговията, да дойде момент, в който да решите, че имате нужда от нещо различно, което ще отговори по-добре на очакванията ви за този бизнес.

Преди да смените платформата с друга, направете списък с нещата, които не ви харесват и нещата, които ви липсват към момента. След което можете да започнете своето разследване за нови платформи.

С търсене по ключова дума: „онлайн магазин“, „платформа за онлайн магазина“, „онлайн магазин под наем“ в google би трябвало да попаднете на поне няколко платформи, които да отговорят на нуждите на вашия онлайн магазин. Запознайте се с услугите им, разгледайте онлайн магазините на техните клиенти и проверете как изглеждат техните магазини от мобилни устройства. Работеща мобилна версия е задължителна част от селекцията, която ще правите.

Вижте как да тествате дали мобилната версия на онлайн магазина ви отговаря на изискванията на google.

Избор на платформа за онлайн магазин

Следва да обърнете внимание на техническите детайли. Не всеки търговец е наясно с техническия език и е възможно да се затрудни с избора на нова платформа. Затова ви предлагаме списък с нещата, за които да внимавате и  евентуално да питате:

– методи за плащане: плащане с карта, PayPal плащане, наложен палтеж и т.н.

– ниво на сигурност в онлайн магазина

– има ли филтри в онлайн магазина?

– има ли възможност за потребителски отзиви?

– върху какво е базиран онлайн магазина? Вижте защо препоръчваме WordPress като основа за онлайн магазин.

ще поддържа ли онлайн магазина блог? Блогът е важен канал за съдържание и ще играе роля в SEO репутацията на бизнеса ви.

Накрая, но не на последно място е важно да пробвате демо версия на онлайн магазина. Поискайте лична среща или дистанционен достъп до демо онлайн магазин. Пробвайте да качите продукт в онлайн магазина, проверете как изглежда каченият продукт и преценете дали новата платформа ви предлага повече удобство в работата.

Прочетете още 6 важни въпроса при избора на платформа за онлайн магазин.